2011/01/23

Naantali

Viimeksi lupasin kertoa retkestäni Naantaliin. No, Naantali ei ole varsinaisesti talvikaupunki. Siinä mielessä, että hotellit, kahvilat ja ravintolat nukkuu talviunia lumen ja viiman keskellä. Paljon puhuttu Valborg, "maailman paras baari", oli kiinni. Kaunista siellä silti on. Mun suuri haaveeni on joskus viettää joulua samanlaisissa maisemissa, leikkiä siirtyneensä pari vuosisataa ajassa taaksepäin (siis kaikissa pittoreskeissa jutuissa, ei esim. keskuslämmityksen tai tuplaikkunoiden suhteen). Paikallisoppaani Hansu vei mut kerrokselle puutalokortteleihin ja fiilisteltiin vähän kaupunkitilaa. Ei kuitenkaan liikaa, viikonloppua viettämässähän siinä oli itse kukin.



Ja olihan siellä yksi turistikauppa auki, mistä sai ostettua postikortit Miralle ja Katille lähetettäväksi! Wanha Naantali on täynnä kaikkea rönsyilevää, vanhanajan henkistä, kimaltavaa ja sokerista tehtyä. Takahuone on pyhitetty Disney-keräilyesineille. Hrrrhh. Ostin mukaan tietysti Kultaranta-teetä! Vanha klassikko Tammerkoski-tee onkin jo päässyt loppumaan.





 Ja sitten tietysti se Muumimaailma! Aika hiljaistahan sielläkin oli koska muumit nukkuu talviunia. Tietty.


Kesällä haluan mennä ehdottomasti uudelleen Naantaliin - voin kuvitella kuinka hyvä fiilis siellä on, kun aurinko paistaa ja satama on täynnä veneitä. Ja pääsen sinne Valborgiin. Siellä on brunssejakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti